Hoe werkt het?

Modulite® technologie is het eerste inhalatie verstuiver platform, ontwikkeld en gepatenteerd door Chiesi, voor de vrijgave van extrafijne partikelwolken. Dankzij Modulite® heeft Chiesi de Frost & Sullivan Technology award in de European respiratory diseases categorie gewonnen. Deze award erkent firma’s die een technologische superioriteit in hun werkdomein weten te demonstreren.

1 Modulite® technologie

Inhalatie-verstuivers ontwikkelt met Modulite® technologie bestaan in oplossingsvorm, met de actieve medicatie volledig opgelost in de formulering.

Dit betekent dat de dosis klaar is voor inhalatie zonder te schudden voor ieder gebruik, want het geeft bij ieder gebruik een preciese dosis medicatie vrij.

Binnenin de cilinder zit de Chiesi bedrijfseigen formulering bestaande uit een mix van actieve ingredienten, opgelost in vloeibare gassen (drijfgassen) en andere componenten die de stabiliteit en vorming van de verstuivingswolk verbeteren.

De drijfgassen geven aan de medicatie de nodige energie om het apparaat te verlaten en helpen de patiënt in de aflevering van de actieve ingrediënten in de longen, los van de inspiratoire kracht.

Modulite® is vrij van ChloorFluorKoolstof (CFK-vrij) en daardoor ozon vriendelijk.

Bekijk de video voorstelling van “het maken van een Modulite® inhalatie wolk”.

2 Modulite® inhalatie pluim

Modulite® technologie verstuivers zijn gekenmerkt door een lange en zachte inhalatie pluim.

De lagere snelheid en langere duur van de pluim kan de hand-adem coördinatie vergemakkelijken. Hierdoor zal het vermogen van de patiënt om het apparaat correct te gebruiken verbeteren. (zie video voorstelling)

//www.youtube.com/embed/BKdbrMItLWc Modulite® technologie
//www.youtube.com/embed/TTX2y_KbOR4 Modulite® pluim
Referenties
  • Inuvair SmPC
  • N. Scichilone et al. Journal of Asthma & Allergy 2013; 6: 11–21
  • G. Nicolini et al. Ther Clin Risk Manag. October; 4(5): 855–864
  • D. Acerbi et al. Pulmonary Pharmacology & Therapeutics 2007; 20: 290–303
  • D.A. Lewis et al. Respiration 2005; 72 (suppl 1): 3–5
  • G. Huchon et L.M. Fabbri Respiration 2005; 72(suppl 1): 1–2
  • Respiratory Medicine 2002; 96 (suppl D): S3–S8